Tandwielen en cassettes


Nieuwe fiets tandwiel kopen?

Tandwielen zijn ontzettend belangrijk voor jouw fiets. Zonder een tandwiel kun je namelijk niet trappen. Er zijn voor- en achterwielen. Elk met hun eigen specifieke functie. Het achtertandwiel zorgt ervoor dat de fietsketting blijft draaien en dat je vlot kunt schakelen. Een voortandwiel zorgt ervoor dat de beweging wordt overgebracht op het achterwiel.

Voor- en achtertandwiel voor jouw fiets

Een voortandwiel voor de fiets bevindt zich ter hoogte van de trappers. Dit tandwiel zorgt ervoor dat de kracht die je uitoefent op de pedalen, wordt omgezet in snelheid naar het achtertandwiel van de fiets. Een voortandwiel heeft vaak een enkel blad. De ketting loopt hier als het ware alleen overheen. Dit is dus iets anders dan het achtertandwiel. Wil je een fiets tandwiel kopen? Dan is het belangrijk om op het aantal tanden van het tandwiel te letten. Daarnaast moet deze goed passen op de naven van het achterwiel. Alleen op deze manier kun je een achtertandwiel op de juiste manier bevestigen. Het soort tandwiel dat je nodig hebt stem je ook af op het soort fiets. Een tandwiel voor de mountainbike is namelijk anders dan voor- en achtertandwielen voor gewone fietsen.

Bestel een fiets tandwiel eenvoudig online of kom langs

Kom langs in één van onze vestigingen om je te laten adviseren over de juiste tandwielen voor jouw fiets. Via de winkelzoeker vind je altijd een winkel in de buurt. Weet je al precies welk tandwiel je nodig hebt voor jouw mountainbike of stadsfiets? Dan bestel je deze eenvoudig online via de webshop van Het Zwarte Fietsenplan.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking