Elektrische Mountainbikes


Elektrische mountainbike kopen?

Elektrische fietsen zijn razendpopulair omdat je niet langer de zware lichamelijke inspanningen hoeft te leveren. Dit is ook een voordeel bij mountainbikes. Met een elektrische mountainbike bedwing je namelijk zonder moeite ieder terrein en elke heuvel. Een e-mountainbike is namelijk voorzien van een krachtige motor met een accu. Deze voorzien je van de trapondersteuning die je nodig hebt tijdens elk avontuur. Alle voordelen zijn:

  • Minder lichamelijke inspanning
  • Comfortabel mountainbiken in elk soort landschap
  • Leverbaar in hardtail of full suspension uitvoering
  • Krachtige motor en accu met een grote actieradius

Voor de raceliefhebbers hebben we naast mountainbikes ook elektrische racefietsen.

Waarop letten bij een elektrische mountainbike voor dames?

Wil je een mountainbike voor dames kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zoals de framemaat bijvoorbeeld. Een dames e-mtb wordt het meest verkocht in de maat S (lengte tot 1.73) en maat M (lengte van 1.67 tot 1.83). Ook de wielmaat is van belang als je een e-bike mtb voor dames wilt kopen. Een 27,5 inch is iets wendbaarder dan een mountainbike met 29 inch wielen. Deze geven wel meer comfort.

Waarop letten bij een elektrische mountainbike voor heren?

Ook als je een mountainbike voor heren wilt kopen is de framemaat en de wielmaat belangrijk. Ook moet je letten op het materiaal waarvan het frame van de elektrische mtb is gemaakt. Dit kan aluminium zijn, maar bijvoorbeeld ook carbon.

  • Framemaat
  • Wielmaat
  • Hardtail of full suspension
  • Accu en de motor

Hardtail of full suspension e-MTB?

Een mountainbike met full suspension is voorzien van achtervering. Deze bevindt zich vaak onder het zadel in het midden van het frame. De vering vangt schokken op terwijl je fietst. Denk maar eens aan ongelijke paden in het bos of boomwortels.

Een full suspension e-mtb is daarmee comfortabeler dan een hardtail mountainbike. Deze zijn alleen voorzien van een verende voorvork. Het voordeel hiervan is dat je op een vlakke ondergrond minder trapkracht nodig hebt. Dit verschil merk je vooral bij gewone mountainbikes want bij elektrishce mountainbike met full suspension kun je uiteraard gebruik maken van de krachtige motor op deze vlakke stukken.

Welke e-mtb je kiest is vooral een persoonlijke keuze.

Bestel jouw elektrische MTB online of kom langs voor een proefrit

Een elektrische mountainbike voor dames of heren kopen doe je via de website van Het Zwarte Fietsenplan. Kies voor een e-mtb met full suspension of een hardtail. Wil je jouw mtb bike met trapondersteuning eerst testen? Kom dan langs in één van onze winkels. Met de winkelzoeker vind je altijd een HZFP vestiging bij jou in de buurt.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking