Veilig en soepel door het verkeer

Fietsen is gezond, goed voor het milieu en goedkoop. Maar zelfs de beste fiets heeft regelmatig onderhoud nodig. Bij een onderhoudsbeurt wordt uw fiets op alle belangrijke punten gecontroleerd. Dat is niet alleen veilig, maar voorkomt ook dure reparaties in de toekomst doordat slijtage in een vroeg stadium wordt hersteld. Bovendien is een onderhoudsbeurt goed voor het fietsplezier: een goed onderhouden fiets, fietst lekkerder en lichter!

Hieronder vindt u meer informatie over hoe vaak een onderhoudsbeurt uit te laten voeren en een overzicht van de werkzaamheden bij onderhoudsbeurten aan verschillende soorten fietsen.

Hoe vaak kan ik het best een onderhoudsbeurt laten uitvoeren?
Hoe vaak een onderhoudsbeurt nodig is, is afhankelijk van het gebruik, maar ook van het type fiets. Zo zal een fiets met een open derailleurssysteem vaker onderhoud nodig hebben dan een fiets met een gesloten kettingkast. En onderdelen van een fiets die buiten wordt gestald zullen sneller slijten dan van een fiets die altijd binnen staat. De termijnen hieronder zijn slechts een indicatie.

Gebruik:
Frequentie
Intensief:
Iedere 6 maanden
Gemiddeld:
Iedere 12 maanden
Beperkt:
Iedere 18 maanden

Deze prijzen zijn onze ledenprijzen. Lees bij FAQ onder het kopje lidmaatschap wat dit inhoudt.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.