Gravel bikes


Een nieuwe gravelbike kopen?

Een gravel bike is een combinatie van een racefiets en een mountainbike. Deze veelzijdige fietsen zijn namelijk geschikt voor op de weg en ruig terrein. Je hebt dus maar één fiets nodig voor een gevarieerd fietservaring Een gravel bike kopen doe je natuurlijk niet zomaar.

Je hebt namelijk de keuze uit verschillende soorten materiaal en frames. Aluminium en carbon gravelbikes zijn beide goede keuzes. Aluminium gravelbikes zijn over het algemeen goedkoper dan carbon, maar ze zijn ook iets zwaarder en minder duurzaam. Carbon gravelbikes zijn duurder, maar ze zijn ook lichter en sterker. Gravel bikes kunnen daarnaast zijn uitgevoerd met een enkel of dubbel voorblad. Stem de keuze af op jouw persoonlijke en sportieve voorkeuren.

Waarom een gravel bike?

Je kiest voor gravel bikes wanneer je één fiets wilt kunnen gebruiken voor verschillende ondergronden en doelstellingen. Hoewel gravel bikes er qua frame uitzien als een racefiets of wielrenfiets, doen de banden je denken aan die van een mountainbike. De banden van een gravel bike zijn tevens eenvoudig verwisselbaar voor smalle banden. Als je bijvoorbeeld een parcours op de verharde weg wilt gaan rijden. Een gravel bike kopen is ook een budgetvriendelijke oplossing. Zeker wanneer jouw liefde ligt bij wielrennen en mountainbiken. Je koopt maar één fiets voor meerdere sportieve doeleinden.

Diverse soorten voorbladen

Gravel bikes worden uitgerust met een dubbel of enkelvoudig voorblad. Als je een gravel bike wilt kopen is het belangrijk om hierop te letten. Het voorblad dat je kiest moet geschikt zijn voor jouw doelstelling. Als je vooral op egale ondergronden wilt fietsen, zoals op de weg, dan is een gravel bike met een dubbelvoudig voorblad meer geschikt. Ben je een liefhebber van fietsen over hobbelige paden of ga je soms ook graag offroad? Dan is een gravel bike met een enkelvoudig voorblad de meest geschikte keuze voor jou.

Diverse merken gravelbikes

Bij het Zwarte Fietsenplan koop je de beste merken gravelbikes. Ons grootste assortiment bestaat uit gravelbikes van Bulls en gravelbikes van Giant. Ben je meer een koopjesjager? Bekijk dan de gravelbike outlet voor de beste deals.

Gravel bike online bestellen 

Bestel eenvoudig online jouw favoriete gravel bike. Ben je er nog niet helemaal overuit welke dat is? Dan voorzien onze experts je graag van advies in een van onze fietsenwinkels bij jou in de buurt.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking