Speed pedelec en speedbikes


Wat is een speed pedelec?

Een speed pedelec is een snelle elektrische fiets. Deze e-bikes behalen snelheden tot wel 45 km/h. Een gewone fiets met ondersteuning gaat maximaal 25 km/h. In vergelijking met een e-bike kennen pedelec fietsen de volgende unieke kenmerken en specificaties.

  • Bereikt een snelheid tot 45 km/h
  • Gebruik van een helm is verplicht
  • Fietsen op de rijbaan in plaats  van op het fietspad
  • Gebruik van een achteruitkijkspiegel is verplicht
  • Een toeter is verplicht in plaats van een fietsbel

Waarom een speed pedelec kopen?

Je kunt een speed bike heel veelzijdig gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je lichamelijk beperkt bent tot het zetten van veel kracht. Je gebruikt deze speed fietsen ook als je op een milieuvriendelijke en efficiënte manier van A naar B wilt reizen. Je hebt geen last van files, omleidingen of obstakels. Door de ondersteuning kom je niet bezweet aan. 

High-speed pedelec

Een high speed pedelec kopen doe je om verschillende redenen. Bijvoorbeeld omdat je een high SP wilt gebruiken als vervoersmiddel naar jouw werk. Dat bespaart niet alleen brandstof, maar voorziet je ook van de dagelijkse beweging. Misschien is het voor jou lichamelijk niet meer mogelijk om zware inspanningen te leveren? Ook dan kun je de aanschaf van een speed bike overwegen. Op speed fietsen is een helm verplicht. 

Ook moet de pedelec zijn voorzien van een achteruitkijkspiegel. Daarnaast fiets je op de weg in plaats van op het fietspad. Uiteraard mag je maximaal 45 km/h mag fietsen. Dat betekent dus ook dat jij je altijd aan de snelheid moet houden binnen de bebouwde kom.  

Bestel jouw pedelec fiets online of kom langs voor een proefrit 

Bij Het Zwarte Fietsenplan vind je de beste merken speed pedelecs. Wil je graag een proefrit maken? Dat kan binnen een aantal van onze vestigingen. Vind een locatie bij jou in de buurt via onze locatiepagina. Je kunt jouw speed pedelec natuurlijk ook online bestellen.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking