Ben je op zoek naar een elektrische fiets voor zware mensen? Dan is het belangrijk om op een aantal criteria te letten. Zoals het draagvermogen van de fiets, de vering en het materiaal van het frame. Tot slot vind je hier ook onze top 3 beste e-bikes voor zwaardere mensen.

Factoren om op te letten bij e-bikes voor zwaardere mensen

Waar moet je op letten als je een elektrische fiets voor zware personen wilt kopen? Hieronder lees je aan welke belangrijke factoren deze fietsen moeten kunnen voldoen:

  • Draagvermogen: Het maximale draagvermogen van een gewone elektrische fiets schommelt tussen de 100 en 130 kilo. Heb jij wat meer gewicht? Het draagvermogen van een e-bike voor zware mensen kan oplopen van maximaal 170 tot zelfs 200 kilo.
  • Frame sterkte: Het frame van de fiets is een belangrijk punt om op te letten. Deze moet sterk genoeg zijn om veilig op te kunnen fietsen. Hoe sterk een frame van een e-bike voor zware mensen is, wordt ook bepaald door het materiaal. Staal is een goede optie voor een sterk frame. Carbon is het sterkste materiaal en daarnaast ook licht van gewicht.
  • Wielen en banden: De wielen en banden van een elektrische fiets voor mensen met meer gewicht moeten sterk en wat breder zijn. Daardoor blijf je grip en balans behouden. De druk op de banden en wielen wordt beter verdeeld over het wegdek.
  • Fietszadel: Als je wat zwaarder bent is het belangrijk dat het zadel van de elektrische fiets voldoende comfortabel en breed genoeg is. Dit zorgt voor een goede drukverdeling en een betere vering. Dat is vooral prettig als je lange afstanden wilt gaan fietsen.
  • Vering: Ook de vering is belangrijk voor een elektrische fiets voor mensen met een zwaarder gewicht. De vering kan zich onder het zadel en in de voorvork bevinden.
  • Motor en batterij: De motor en de batterij van een e-bike voor zwaardere mensen is vaak wat krachtiger. Dat zorgt ervoor dat je ondanks jouw zwaardere gewicht kunt fietsen met een comfortabele ondersteuning onder alle omstandigheden.
  • Goede fietsremmen: Goede fietsremmen zijn belangrjik als je op zoek bent naar een goede e-bike voor zware mensen. Door het hogere gewicht heb je namelijk een langere remweg. De remmen moeten dus voldoende krachtig en accuraat zijn.

Onze beste elektrische fietsen voor zware mensen

Heb jij wat meer gewicht en ben je op zoek naar een sportieve elektrische fiets voor zware mensen? Wij hebben de 3 beste e-bikes voor zware mensen alvast voor je op een rij gezet.

#1: Batavus Finez E-Go Power Exclusive voor heren

Deze elektrische herenfiets van Batavus heeft stevige wielen en een frame met een ingebouwde accu. Deze heeft een vermogen van 500 Wh tot zelfs 750 Wh. De Finez E-Go Power Exclusive heeft een verende voorvork en zadelpen en een Selle Royal zadel.

Bekijk de Batavus Finez E-Go Power Exclusive voor heren

#2: Gazelle Avignon C380 voor dames

Deze e-bike voor zwaardere dames is voorzien van een robuust frame met een geïntegreerde en krachtige accu van 625 Wh. De Avignon heeft sterke en accurate schijfremmen en een robuuste motor die alle landschappen kan doorstaan. Daarnaast is de elektrische Gazelle Avignon ook voorzien van brede banden en een lage brede instap.

Bekijk de Gazelle Avignon C380 voor dames

#3: Sparta C-Grid Energy voor dames

Deze e-bike voor dames met meer gewicht heeft een accu van 400 of zelfs 500 Wh. De elektrische fiets heeft een riemaandrijving en een sterk frame met een ingebouwde batterij en een krachtige motor met een koppel van 50 Nm. De Schwalbe Road Cruiser banden bieden voldoende grip en balans. Door de geveerde voorvork fiets je altijd comfortabel.

Bekijk de Sparta C-Grid Energy voor dames

Maak een testrit op een e-bike van Het Zwarte Fietsenplan

Ben je wat zwaarder of langer dan gemiddeld en wil je een sportieve en stevige elektrische fiets voor lange afstanden of woon-werkverkeer? Bestel jouw favoriete e-bike online of kom langs voor een testrit op een e-bike van Het Zwarte Fietsenplan. Vind een fietsenwinkel bij jou in de buurt.

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking