Wil je een fietshelm kopen en vraag jij je af wat de beste e-bike fietshelm zijn voor jezelf of jouw kinderen? Hoewel fietshelmen nog niet verplicht zijn voor elektrische fietsen, is het wel verstandig om een goede helm te dragen. Voor snorfietsen en speed pedelecs bestaat er wel een helmplicht. In dit artikel lees je welke fietshelmen als beste getest zijn voor dames, heren en kinderen.

Waarom voor een fietshelm kiezen?

Het dragen van een fietshelm op e-bikes is nog niet verplicht, maar wel verstandig. Hiermee kun je ernstig hoofdletsel tijdens een val voorkomen. Niet geheel onbelangrijk, want op een elektrische fiets behaal je snelheden tot wel 25 km/h. Daarnaast neemt het aantal verkeersslachtoffers door het niet dragen van een fietshelm op e-bikes elk jaar toe.

Tips voor het kiezen van de beste fietshelm

Als je een nieuwe fietshelm wilt kopen is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Zo is de helm bij voorkeur verstelbaar voor een optimale pasvorm. De fietshelm moet licht van gewicht zijn voor een optimaal draagcomfort, voldoen aan de veiligheidsnormen conform de Europese EN 1078 norm en over goede ventilatie beschikken. Andere belangrijke punten:

  • Verstelbaarheid en pasvorm
  • Gewicht
  • Kwaliteit van de schaal
  • Ventilatie
  • Veiligheidsnormen
  • EN 1078 keurmerk
  • Design

Beste fietshelmen voor elektrische fietsen

Hieronder vind je een selectie van de beste fietshelmen voor elektrische fietsen. Voor dames en heren, maar ook voor kinderen die fietsen of meegaan op een elektrische fiets.

Beste fietshelm voor dames en heren

De beste e-bike fietshelm voor dames en heren is de Abus Hyban 2.0. Deze helm is tevens als beste getest door de Consumentenbond. De fietshelm is licht van gewicht, heeft voldoende ventilatieschachten, is verstelbaar en voorzien van een geïntegreerd achterlicht.

Een goed alternatief is de Abus Urban-I 3.0 Signal. Ook deze helm is getest als één van de beste fietshelmen voor e-bikes. De helm heeft een trendy design en is bijzonder licht van gewicht. Ook de Urban-I 3.0 Signal heeft een ingebouwd achterlicht op de achterkant.

Ben je op zoek naar een andere fietshelm voor volwassenen? De fietshelmen van Het Zwarte Fietsenplan voldoen allemaal aan de strengste eisen en de geldende normen.

Beste fietshelm voor kinderen

Ook voor kinderen is het belangrijk om een goede helm te dragen als ze fietsen op een e-bike of worden meegenomen in het kinderzitje op een elektrische fiets.

De Bobike Go komt als beste fietshelm voor kinderen uit de test. De helm heeft ventilatieschachten met insectengaas op de bovenzijde, is ruim verstelbaar en heeft een easy-lock sluiting. De achterzijde is voorzien van een handige reflector voor extra veiligheid.

Bekijk het aanbod van de Bobike Go en andere fietshelmen in onze kinderfietshelmen sectie. Alle helmen zijn goedgekeurd en voldoen aan de strengste veiligheidsnormen.

Kortom, welke fietshelm is het beste?

Een goede fietshelm moet in de eerste plaats zijn voorzien van het EN 1078 keurmerk en voldoen aan de veiligheidsnormen. Ook moet een fietshelm voor kinderen en volwassenen een prettige en goede pasvorm hebben. Bekijk hier al onze fietshelmen of kom eens langs in een van onze fietswinkels.

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking