Welke wettelijke garantie geldt voor fietsen en e-bikes? Welke verschillende soorten garanties zijn er voor elektrische fietsen en hoe zit dat eigenlijk met fietsonderdelen? Ook op de motor en de accu van elektrische fietsen krijg je bij de aankoop een wettelijke garantie.

Welke soorten fiets garanties zijn er?

Voor fietsen als e-bikes zijn er verschillende soorten garanties. Zoals een wettelijke- en fabrieksgarantie, bijgekochte garanties of een verlengde garantie voor de elektrische fiets.

  • Verlengde garantie: hiermee kun je de wettelijke garantie verlengen.
  • Bijgekochte garantie: extra garantie op onderdelen of schade. Zoals de motor/accu.
  • Fabrieksgarantie: garantie die je ontvangt vanaf de fabriek van de e-bike.
  • Wettelijke garantie: wettelijk bepaalde garantie bij de aankoop van een fiets.

Hoeveel jaar garantie op een fiets?

Op een gewone fiets zonder ondersteuning, accu en motor krijg je een langere fabrieksgarantie dan op elektrische fietsen. Deze fietsen bevatten namelijk minder kwetsbare onderdelen. De garantieperiode op een fietsframe kan variëren van 5 tot 10 jaar.

Hoeveel jaar garantie op een elektrische fiets?

In Nederland gaan we uit van een standaard wettelijke garantie van 2 jaar, maar dit is eigenlijk een ongeschreven regel. Deze regels worden wel als standaard gehanteerd in Europese landen, maar een vaststaande wettelijke garantieperiode op e-bikes ontbreekt.

Hoe lang is de garantie op de motor en accu van jouw e-bike?

Op de accu van jouw elektrische fiets ontvang je vaak 2 jaar garantie. Dat betekent dat schade of een defect aan de accu binnen deze periode wordt vergoed. Vaak heb je te maken met beperkende voorwaarden. Als de capaciteit van de accu binnen deze periode afneemt, kun je aanspraak maken op de garantie als dit niet in de lijn van verwachting ligt. Ook de motor van een elektrische fiets is onderhevig aan slijtage. Ook op dit onderdeel ontvang je doorgaans 2 jaar wettelijke garantie of fabrieksgarantie van de winkel.

Hoe lang zijn de fiets garanties bij Het Zwarte Fietsenplan?

Bij Het Zwarte Fietsenplan heb je altijd recht op de volledige fabrieksgarantie. De termijnen kunnen per leverancier verschillen. Op de onderdelen van de elektrische fiets ontvang je altijd 2 tot 3 jaar garantie. Op het fietsframe heb je een garantieperiode die kan variëren van 3 tot zelfs 15 jaar. Dat geldt voor zowel elektrische fietsen als gewone fietsen.

Koop vandaag nog een fiets of e-bike bij Het Zwarte Fietsenplan

Wil je een elektrische fiets kopen met garantie voor de laagste prijs? Bestel jouw fiets dan online in onze webshop. Natuurlijk ben je ook welkom in één van onze vestigingen voor persoonlijke advies en een proefrit. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking