Een elektrische fiets of een e-bike is een fiets met trapondersteuning. Dit wordt mogelijk gemaakt door een elektromotor. Maar wat is het verschil tussen een e-bike en een elektrische fiets, een snorfiets en een gewone fiets? Wat zijn de voordelen van een e-bike?

Wat is het verschil tussen een e-bike en een elektrische fiets?

Er is geen verschil tussen een e-bike en een elektrische fiets. Beiden zijn benamingen voor fietsen met een trapondersteuning. Een elektrische fiets of een e-bike zijn dus hetzelfde.

Wat is het verschil tussen een snorfiets en een e-bike?

Er is wel een verschil tussen een snorfiets en een e-bike. Hoewel ze beiden een maximumsnelheid hebben van 25 km/h, wordt de elektrische fiets als een gewone fiets beschouwd. Een snorfiets valt onder de bromfiets regelgeving. Je moet een helm dragen.

Ook heb je een brommerrijbewijs nodig en moet je 16 jaar of ouder zijn. Daarnaast moet je op een e-bike wel trappen om vooruit te komen, desalniettemin met ondersteuning. Bij een snorfiets hoeft dat niet. Je kunt jouw voeten stil op de pedalen houden om vooruit te komen.

Wat is het verschil tussen een gewone en een elektrische fiets?

Een gewone fiets komt vooruit door spierkracht door de pedalen met je voeten te bewegen. Dit is ook nodig op een elektrische fiets, maar het trappen is wel lichter. Dat komt omdat je gebruik kunt maken van de trapondersteuning door de elektromotor van een e-bike.

Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets?

  • Licht trappen onder alle omstandigheden
  • Minder krachtsinspanning
  • Lange afstanden fietsen
  • Milieuvriendelijk
  • Lichaamsbeweging
  • Besparen van tijd

Hoe werkt een elektrische fiets precies?

Een elektrische fiets heeft trapondersteuning die wordt aangedreven door een middenmotor, voorwiel- of achterwielmotor. De accu zorgt voor de actieradius. Wil je exact weten hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan ook ons artikel over hoe een elektrische fiets precies werkt.

Kortom, wat is een elektrische fiets?

Een e-bike heeft dus een motor en een accu waardoor je veel lichter trapt dan op een normale fiets. Daarbij heb je de keuze uit verschillende ondersteuningsstanden. Wil je zelf ook fietsen op een e-bike? Bezoek dan ook eens onze elektrische fietsen-pagina.

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking