Hoe kun je de accu van je elektrische fiets het beste bewaren? De fietsaccu opslaan op de juiste manier is belangrijk. Wij geven je 5 handige tips over het opslaan van de e-bike batterij. Dit garandeert niet alleen een goede en langdurige levensduur, maar kan ook brand voorkomen.

#1: Sla de fietsaccu op bij kamertemperatuur

De accu van je fiets bewaren doe je bij kamertemperatuur. Dit mag een temperatuur zijn die schommelt tussen de 10 en 20 graden. De accu e-bike bewaren bij deze temperatuur is belangrijk in de winter en in de zomer. Zo bescherm je de batterij tegen extreme hitte en kou. De accu niet blootstellen aan kou betekent ook dat je een diepteontlading kunt voorkomen.

#2: Bewaar jouw elektrische fietsaccu op een droge plek

Om de batterij in goede conditie te houden, is het ook belangrijk dat je de fietsaccu veilig kan opbergen op een droge plek. Sommige plaatsen hebben een hoge luchtvochtigheid. Zoals een ongeïsoleerde schuur, een overkapping in de tuin of de kelder in huis bijvoorbeeld.

#3: Laadt jouw e-bike accu eerst op voordat je deze opslaat

Een e-bike accu opslaan doe je bij voorkeur als deze tussen de 50% en 70% vol zit. De fietsaccu opladen is is dus verstandig voordat je deze voor lange tijd gaat bewaren. Op deze manier voorkom je diepontlading, maar ook onherstelbare schade aan de fietsaccu. De actieradius van de batterij kan dan flink afnemen.

#4: Bewaar een fietsaccu idealiter niet binnenshuis

Hoewel je een e-bike batterij idealiter bewaart bij kamertermparatuur, is het niet verstandig om de fietsaccu binnenshuis te bewaren. Op deze manier kun je brand voorkomen. Zorg er natuurlijk wel voor dat deze niet voor het grijpen ligt. Naast fietsdiefstal worden elektrische fietsaccu's ook vaak gestolen. Is buitenhuis opslaan voor jou sowieso geen optie? Blijf dan in de buurt wanneer de accu aan de lader ligt en haal de lader uit de batterij als deze vol is. Bewaar de fietsaccu in een ruimte met een rookmelder.

#5: Laadt een accu minstens eens per kwartaal op

Gebruik je jouw elektrische fiets niet zo vaak? Zorg er dan wel voor dat de accu regelmatig wordt opgeladen. Doe dit bij voorkeur eens in het kwartaal of om de 3 maanden. Een Li-ion batterij van een elektrische fiets loopt automatisch leeg. Daardoor kan er schade ontstaan aan de batterij. Dus ook als jouw fiets stilstaat is het goed om de accu af en toe op te laden.

Geniet van een brandveilige en lange levensduur van jouw fietsaccu

Met deze tips voor het brandveilig opslaan en bewaren van de accu van je e-bike, ben je klaar om te gaan genieten van de mooiste fietstochten. Problemen met het uithalen van je accu? Hier lees je hoe je de accu uit een elektrische fiets kunt halen. Indien nodig, lees je hier meer over het resetten van jouw fietsaccu. Ben je toe aan een nieuwe accu? Hier leggen we uit wat een fietsaccu kost.

Neem tot slot ook eens een kijkje in onze online webshop met elektrische fietsen voor e-bikes met krachtige en duurzame batterijen. Je kunt natuurlijk ook altijd langskomen in een van onze winkels voor advies of een proefrit.

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking